Amazon släpper utvecklarverktyg för Matter

Från sajten:
image

Matter, den kommande standarden för IoT-produkter får mer kärlek från Amazon. Företaget släpper nu en del utvecklarverktyg som ska förenkla integreringen.

Matter (tidigare kallat Project CHIP, Connected Home over IP) som ska göra sin storslagna debut under 2022 får löpande fler och fler företag som uttalar sitt stöd för denna nya standard. Amazon som är ett av företagen och initiativtagarna meddelar nu att de släpper verktyg för såväl utvecklare som produkttillverkare – allt för att underlätta deras arbete med integrationen av Matter.

Frustration Free Setup

Denna tjänst som lanserades av Amazon redan 2018 syftar till att installation av dina smart hem-produkter ska vara så bekymmersfri som möjligt finns redan i en mängd produkter från företaget. Nu ska “Frustration Free Setup” även kunna användas för Matter-kompatibla produkter. Dokumentationen för tillverkarna finns nu tillgänglig och samarbete med bland annat Sengled, TP-Link och LIFX är redan igång för att få ut det mesta av denna. I nuläget kan utvecklare och tillverkare använda dokumentationen för produkter som använder Wi-Fi och Thread ska följa senare under 2022.

Alexa as an admin

Protokollet Matter ger möjlighet till flera administratörer vilket innebär att flera olika system för det smarta hemmet kan kontrollera enheterna. Med andra ord så kan du använda såväl Apple HomeKit som Amazon Alexa eller Google Home för att styra dina enheter i hemmet. Amazon har tillkännagivit något de kallar “Commissionable Endpoint Alexa” vilket handlar om att använda Alexa för att installera produkter som kan kontrolleras av andra plattformar. Via detta blir Alexa en “Matter Administrator” för en redan installerad enhet och den blir då tillgänglig för styrning även via Alexa, antingen via molntjänsten eller via ett lokalt nätverk genom Matter. Enligt Amazon ska Philips Hue och Resideo tillhandahålla stöd för denna tjänst via deras Matter-kompatibla enheter.

Är du taggad inför Matter eller kommer du att avvakta det hela?

Källa: Cnet