Amazon rullar ut konversationsläge för Echo Show 10

Från sajten:
image

I USA har Amazon börjat rulla ut sitt konversationsläge för Echo Show 10. Detta läge ska ge naturligare samtal utan att behöva använda triggerordet hela tiden.

Amazon Echo Show 10, modellen med en större inbyggd display, är den första av företagets smarta högtalare/displayer som får detta nya läge. Tanken med det nya konversationsläget är att användarna ska känna att det blir en naturligare konversation med röstassistenten Alexa. Även flera användare ska kunna samtala samtidigt utan att alla behöver säga “Alexa” stup i kvarten.

Amazon Echo Show 10

Det är tredje generationens Echo Show 10 som är först att ta del av den nya funktionen som successivt rullas ut. Funktionen är frivillig att använda och kan aktiveras genom att säga “Alexa, join this conversation”. Läget som kallas “Conversational mode” fungerar bara så länge alla finns i samma rum, tittar och kan ses via den inbyggda kameran i skärmen. Vill du avsluta konversationsläget säger du bara “Alexa, leave this conversation”, alternativt stänger av mikrofonen. Funktionen avaktiveras också automatiskt om ingen interaktion förekommit på en stund.

Alexa Conversational Mode

När konversationsläget är aktivt syns en blå kant runt skärmen och en ljusare blå ton i botten av ramen när enheten skickar dina kommando till molnet. Den laddar inte upp några videos eller bilder och allt kan administreras via Alexa-appen, om det är så att du vill att något ska raderas.

Vad tycker ni, är det dags att Alexa tar och är sig lite svenska också?

Källa: Engadget