Amazon överväger att arbeta om röstassistenten Alexa

Från sajten:
image

I dessa tider med en allt större närvaro av chattrobotar överväger nu Amazon att förändra Alexa. Nu vill de implementera ny chattrobot-teknologi baserad på AI.

Amerikanska Amazon som länge varit en föregångare med sin smarta röstassistent Alexa kan vara på väg att arbeta om dennes funktion. När nu chattrobotar, AI, Bard och inte minst ChatGPT tar mer plats så krävs en större förändring av Alexa. Enligt The Verge planerar nu Amazon att arbeta om Alexa så att röstassistenten blir mer rätt i tiden. Läckta dokument pekar på att detta är i görningen för att inte hamna på efterkälken efter Googles Bard och OpenAI’s ChatGPT (”Generative Pre-trained Transformer”).

Ett exempel som nämns i de läckta dokumenten är där Alexa skulle kunna sätta ihop en egen historia om en katt och en måne när ett 8 år gammalt barn frågar om detta. Där ska även kameran från en Echo Show kunna inkludera barnet i godnattsagan. Disney och Lego nämns som tänkbara samarbetspartners kring detta tillsammans med andra företag. Ett annat exempel som nämns är om en användare frågar “Alexa, hitta den där serien på HBO eller Netflix där rika människor åker på semester till Sicilien eller Hawaii” varpå Alexa då ska kunna räkna ut att det handlar om “The White Lotus”.

Amazon väntas förlita sig på sin egenutvecklade språkmodell LLM (Large Language Model) som då ska drifta en nyare och mer kompetent Alexa.

Källa: The Verge