Amazon låter oss streama musik i HD

Från sajten:
https://teknikveckan.com/amazon/amazon-later-oss-streama-musik-i-hd/


image

Kriget om kunderna fortsätter och Amazon lanserar nu Amazon Music HD som erbjuder streaming i högre kvalité än vad Apple Music och Spotify idag erbjuder.

Amazon säger att de har en katalog på över 50 miljoner låter som är märkta med HD (High Definition) vilket motsvarar samma kvalité som en CD-skiva, dvs 16-bits med en inspelningsfrekvens på 44.1kHz – 192kHz. De ska även ha flera miljoner låtar i Ultra HD vilket innebär 24-bits med en inspelningsfrekvens på 44.1kHz – 192kHz och allt är i filformatet FLAC. Priset för tjänsten är 14,99 dollar per månad och om du är en Amazon Prime-kund så kostar det 12,99 dollar per månad. Tjänsten har lanserats i Tyskland, Japan, Storbritannien och USA och om den kommer komma till Sverige återstår att se.

Men det råder inga tvivel om att detta är en direkt konkurrent till främst Tidal som sedan tidigare har varit ensam på toppen med att erbjuda högre kvalité på streaming än Apple Music och Spotify.

Via The Verge, källa Amazon

Nu snackar vi bitrate! Har lite musik i det.

Tar lite plats dock! 1.84GB för en skiva. 1 låt är typ som ett helt album med AAC eller mp3. Tycker vanlig flac duger fint! Man ska ha superöron om man ska höra någon skillnad!