Amazon lanserar nya Fire TV samt en soundbar

Från sajten:
image

Vid ett event idag presenterade Amazon nya versioner av sina Fire TV samt en soundbar. Dessutom börjar deras Fire TV använda AI.

Amerikanska företaget Amazon har vid sitt event tidigare idag presenterat ny hårdvara, bland annat en soundbar samt nya versioner av sin strömningssticka FireTV. Fire TV Soundbar ska förbättra ljudet och ansluts med Bluetooth varpå omslutande ljud, tydligare dialoger och förbättrad bas med stöd för DTS Virtual:X och Dolby Audio. Bara att plugga in och den är kompatibel med alla Fire TV stickor och tv-apparater.

Rekommenderat pris för Fire TV Soundbar är 119,99 dollar och mer information om produkten finns att läsa här.

Amazon visade också upp två nya versioner av sina Fire TV strömningsenheter. Nya Fire TV Stick 4K (2nd Gen) ska vara 30 procent kraftfullare än föregående generation och har nu stöd för Wi-Fi 6. Rekommenderat pris för denna är 49,99 dollar.

Den lite dyrare Fire TV Stick 4K Max (2nd Gen) är den första strömningsstickan som har stöd för Wi-Fi 6E vilket ska ge en bättre upplevelse vid strömning av bild och ljud. Stöd finns för Dolby Vision, HDR, och HDR10+ samt omslutande ljud för Dolby Atmos. En annan nyhet med denna är att den nu kan användas för att visa information på skärmen som kalender, väder, påminnelser med mera när den inte används för tv-tittande. Det finns också tillgång till mer än 2 000 fria konstverk som kan visas upp på skärmen. Rekommenderat pris för denna modell är 59,99 dollar och mer information om produkterna finns att läsa här.

Nytt är också att Fire TV nu använder generativ AI vid sökningar efter något att titta på vilket innebär en mer naturlig och kommunikativ Alexa.

 

Källa: Amazon