Amazon kommer inte längre slänga andras osålda produkter

Från sajten:
https://teknikveckan.com/e-handel/amazon-kommer-inte-langre-slanga-andra-osalda-produkter/


image

Amazon säljer inte bara sina egna produkter utan hundratals miljoner produkter från handlare som använder Amazon som plattform, både online och fysiskt via de enorma lagren.

Varor som inte säljs skickas tillbaka eller förstörs. Nu erbjuder Amazon dessa handlare att skicka dem vidare till välgörenhet. Något man sedan tidigare gör med många av sina egna varor som inte beräknas kunna säljas till slutkund.

Företaget använder Good360 för ändamålet. Här i Sverige har debatterna stundtals gått högljudda då företag hellre slängt produkter än att skicka dem vidare, men inte utan att klippa sönder exempelvis kläder först.

Källa: Amazon.com.

Kan förstå varför vissa hetsar upp sig när fullt fungerande kläder och andra prylar skrotas när det inte kan säljas som nytt längre. Men utan att ha undersökt det själv något närmare så borde det ändå finnas en problematik med att introducera samma varor på marknaden utan, eller till väldigt låg, kostnad. Det bör ju i viss mån leda till förlorad försäljning och där med kostar det företaget pengar istället i form av förlorad vinst.

Nu är det ju oftast inte gratis att kasta saker heller men eftersom företagen hellre gör det så har ju säkert någon räknat på det redan räknat på det och kommit fram till att det är det mest lönsamma. När det gäller företag så går ju vinst före miljön sålänge man inte gör något olagligt (även då i vissa fall).