Amazon har äntligen uppdaterat Alexa-appen

Från sajten:
image

För er som använder Amazon Alexa för era smarta hem så är det dags att uppdatera appen. Denna har nämligen fått sig en rejäl översyn och förbättrats avsevärt.

Amazon och dess plattform för smarta hem via röstassistenten Alexa har gett appen en rejäl genomkörare. Nu påminner den mer om Google Home och har fått ett betydligt bättre användargränssnitt med bättre översyn av installerade enheter. Uppdateringen är redan tillgänglig för användare och erbjuder dessutom lite förbättrade funktioner. Längst ner i appen finns nu bara tre olika menyval; Home, Devices och More. Under sistnämnda hittas inställningar, historik och allt annat som är relevant för Alexa (rutiner, musik, skills med mera).

Appen ger nu direkt en översikt över det smarta hemmet när den öppnas. Den är också mindre plottrig och mer genomtänkt än tidigare versionen som krävde lite mer av användaren. Det går att filtrera på olika enheter också vilket kan vara bra om man exempelvis vill ha bättre koll på uppvärmningen eller kamerorna.

Det finns nu också en bättre översikt över ens favoriter vilket underlättar hanteringen av dessa. Enligt Amazon ska det vara möjligt att ha upp till 200 enheter i favoriter vilket kanske är i mesta laget men hellre det än för lite. Under 2024 uppdateras funktionen med favoriter till att även kunna inkludera bilder från upp till sex stycken kameror från Ring (med Ring Protect Plan).

Vad tycker ni om den nya designen?

Källa: The Verge