Amazon ger sig in i spelbranschen med tjänsten Luna

Från sajten:
image

Amazon har visat upp sin nya molnspeltjänst Luna som kommer till Mac, iPhone och iPad.

Den webbaserade speltjänsten streamar spelet till användaren i H.265 och tar endast emot kontrollens inmatning tillbaka. På samma sätt som Microsoft xCloud fungerar. Högsta upplösning blir 4K i 60 bilder i sekunden och prenumeranter kommer få tillgång till tjänsten i två enheter.

Över 100 spel ska finnas tillgängliga vid release och Amazon har ett samarbete med Ubisoft som utlovar att deras bästa spel kommer finnas vid lanseringen och att nya spel kommer till tjänsten i maximal kvalité. Om Ubisoft-tjänsten kosta något extra framgår inte men Twitch ingår i prenumerationen på 5.99 dollar i månaden för den som ber om tidig tillgång.

Det kommer också en handkontroll avsedd för ändamålet. Luna Controller får en prislapp på 50 dollar, har Alexa inbyggt och ansluter direkt till tjänsten via Wi-Fi. Men det går också spela med kontroller från Xbox och Playstation samt mus och tangentbord.

Apple har tidigare förbjudit Microsoft och Google att lansera deras speltjänster till iOS, stora skillnaden här är att tjänsten inte kräver någon nedladdad app utan styrs direkt via webbläsaren. För att spela på Mac krävs macOS 10.13 eller senare och på iPhone och iPad är det iOS 14 och iPadOS 14 som gäller. Tjänsten lanseras först i USA, om och när vi får testa Luna återstår att se.

Via: Apple insider.

alltså…det är lite jag blir förvirrad över med denna artikel.

  • Släpps det bara för att funger på apple devicer?
  • Stadia fungerar också i chrome webbläsaren på mac och win.
  • Kommer spelen gå via webläsaren på ios devicer också?

Det är visst inte exklusivt för Apple, fungerar till PC och Amazon Fire TV också. Men nyheten är att det fungerar på alla Apple-enheter efter som inte alla tjänster gör det.

Luna har inte försökt att få in någon app i App Store och går direkt via webbläsaren på alla enheter.