Amazon crowdfundar för nya designer

Från sajten:
image

Amazon fortsätter att testa crowdfunding för sina nya, lite mer experimentella projekt. Echo Dot i tre nya designer om målen uppnås.

Crowdfunding är ett begrepp som innebär att flera personer visar sitt intresse för en ny produkt genom att betala in en slant till företaget som har en ny idé och behöver få in lite extra startkapital för att starta upp sin produktion. Främst är det väl Kickstarter och Indiegogo som lockat med otaliga projekt men sedan ett tag tillbaka kör även Amazon sin egen variant.

Amazon “Build it” är deras egen version där du inte riskerar något men visar ditt intresse för en viss produkt. Nu har de släppt lite nya förslag och det handlar om möjligheten att få lite mer färg och mönster på sina Echo Dots. Designer Diane von Furstenberg har tagit fram tre nya motiv som kan bli verklighet om tillräckligt många väljer att haka på.

Echo Dot Twigs

Priset är USD 59,99 och man har fram till den 13 augusti på sig om man är sugen. Dock gäller det bara i USA men konceptet är onekligen lite intressant. Nås inte det uppsatta målet så blir det heller ingen tillverkning vilket man bör vara medveten om.

Echo Dot Midnight Kiss

Det här med att större företag med stora tillgångar väljer att kolla om det finns intresse för produkten är lite nytt. Vi har sett tidigare att en del företag inom Xiaomi-sfären gjort samma sak innan de producerat. Är detta bra eller dåligt? Fördelar finns ju givetvis, alltid bättre att producera sådant som går att sälja än att stå där med något som får reas ut vilket inte är hållbart i längden.

Echo Dot Ikat

Kan man tänka sig att t ex Ikea ger sig på något liknande när det gäller fronter till den nya Symfonisk tavelram med wifi-högtalare? De med flest röster produceras och vi slipper mindre roliga designer? Intressant tanke i varje fall.

Källa: Amazon