Amazon bekräftar stöd för Matter officiellt

Från sajten:
image

I ett blogginlägg bekräftar nu Amazon att de avser ge stöd för Matter. Produkter från Echo och Eero får stöd via Thread.

Amerikanska Amazon bekräftar nu officiellt via ett blogginlägg att de avser ge stöd för Matter. Sättet de kommer att göra det på för deras produkter från Eero och Echo ska ske via Thread.

Enligt Amazon finns det i dagsläget mer än 140.000 produkter för smarta hem som är kompatibla med Alexa. Totalt finns det mer än 200 miljoner anslutna smarta hem-produkter till Alexa via Wi-Fi, Zigbee och Bluetooth (BLE). Inför den kommande IoT-standarden Matter ska Amazon uppdatera sina Echo- och Eero-produkter så att dessa fungerar med standarden över Thread och Wi-Fi.

Produkterna kommer alltså att uppdateras för att få stöd för Thread och därigenom sedan stöd för Matter.

Amazon till Thread

Samtidigt meddelar Amazon att man nu ingår i styrelsen för Thread tillsammans med en mängd representanter från andra tongivande företag.

Sedan tidigare har Amazon varit medlemmar i Thread Group men tar nu alltså plats i styrelsen. Tillsammans med övriga medlemmar avser de fortsätta att forma framtiden för Matter.

Genom sin medverkan i Thread så kommer antalet Thread Border Routers att växa explosionsartat tack vare de kommande uppdateringarna från Amazon.

Enligt uppgift fungerar redan följande produkter som Thread Border Routers:

  • eero Pro
  • eero Bacon
  • eero Pro 6

Dessa får stöd för Matter över Thread tillsammans med Echo (4 gen) i samband med lanseringen av Matter’s SDK nästa år. Fler Echo-produkter ska få stöd i ett senare skede.

Källa: Amazon