Allt om IFA 2022

Från sajten:
image

IFA22 går av stapeln i dagarna och nästan hela Teknikveckans styrka är nere i Berlin för att rapportera.

Europas största teknikmässa pågår mellan 2 och 6 september i Berlin. Många av oss befinner oss redan nu i Berlin för att rapportera om alla spännande nyheter som lanseras i höst. Se till att inte missa något genom att följa oss i alla våra kanaler.

Vi sänder samtidigt ett extra stort tack till alla våra Patreons! Tack för att ni gör vårt arbete möjligt, vi är för evigt tacksamma.

Bli Patreon nu!

Stort tack!

4 gillningar

Från sajten:
image

Fender Audio hade planerat en uppvisning på IFA under dagen men än så länge är deras senaste produkt kvar på flygplatsen i Berlin.

Chernwei var förväntansfull inför sitt flyg till Berlin när han bordade flygplanet från Singapore. Han hade planerat att visa upp en ny Bluetooth-högtalare från Fender Audio just denna onsdag klockan 17.00. Men här står Chernwei tillsammans med undertecknad och flera andra stressade passagerare som vill ha sitt bagage.

När Chernwei mellanlandade i Frankfurt så fick hans bagage en separat resa till Berlin och här står han nu väntandes på en special-leverans. Hans uppvisning av högtalaren börjar om mindre än fyra timmar. Chernwei vet inte om han kommer att få ut sitt bagage tillsammans med den nya högtalaren. Men han har åtminstone gjort sig värd en artikel här på Teknikveckan om deras senaste högtalare när vi båda står här och missar Europas största teknikmässa.

Under en kaffe berättar Chernwei hur han tidigare arbetade på Fender och fick chansen till rättigheterna för deras välkända varumärke att använda till andra produkter än gitarrer. Det syns verkligen att Chernwei och hans team vill respektera Fender genom att lägga in små detaljer som härstammar från gitarrer.

Han lyser upp lite när han förklarar för mig att toppen på högtalaren är gjord i trä och riktigt andas gitarrer. Som en bonus har högtalaren även en ljudingång för gitarrer och utbytbara axelremmar. Förhoppningsvis får vi se mer av Chernwei och Fender Audio kommande dagar på IFA.

4 gillningar

Från sajten:


Den stora teknikmässan IFA är igång och vi är på plats och har tagit en titt på vad som erbjuds innan mässan är helt färdigställd.

IFA öppnade dörrarna för pressen och mässan var allt ifrån klar men Panasonic, Netatmo, Ring och några till hade färdigställt sina bås så vi tog en titt på vad de hade att visa upp. Teknikveckan kommer under dessa teknikdagar fortsätta rapportera från mässan och varje dag tills mässan är slut så kommer det dyka upp en video så missa inte att prenumerera på vår kanal för att se allt som visas upp.

5 gillningar

Jag är också där med jobbet, och har just nu druckit lite för mycket öl i öltältet mitt i mässområdet, blir lätt så när någon annan betalar. :blush: Har hunnit se en del dock.

2 gillningar

I stället för Polestar 6.

5 gillningar

Snyggaste montern!

Lime National Mojito Day GIF

1 gillning

Från sajten:


Idag öppnade IFA dörrarna på riktigt och idag ramlade vi över ett par riktigt märkliga produkter som förmodligen aldrig kommer gå att köpa – vi hoppas i alla fall det.

Under dagen så testade Severyd Segway, vi såg robotkatter med psykosblickar och Thor blev fastlåst i en plågsam fåtölj och kunde inte ta sig loss. LG hade en öltapp där du gjorde en öl med hjälp av liknande kapslar som man har till kaffemaskinen och de visade även upp en liten låda som tar bort lukt från skorna. Huawei var även på plats och visade upp sin nya klocka som kan ta blodtrycket och kontentan var att Thor behöver varva ned en smula.

 

4 gillningar

Härlig video! Bra jobbat! :rofl:

Försökte lägga upp en video på en annan robotkatt än den ni hade i videon, men HEVC stöds tydligen inte, någon som vet hur man konverterar filmen direkt på iPhonen?

Kanske funkar såhär?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=445834284229994&id=546151818

Ingen video här tyvärr – du får ladda upp Youtube.

OFFGlobal ett franskt bolag ska tydligen ha ett bås på IFA Mässan. De har fått licensen för att tillverka Nokia laptops. Skulle vara intressant att se dem.Tror det ska vara runt 5 modeller de har.

https://youtube.com/shorts/gSH2Y_jmjFU?feature=share

Men den ni filmade var ju bättre. :blush:

Från sajten:


Då var det dags för sista dagen på IFA och idag spanar vi in allt från TV-apparater till smarta vågar från Withings.

Idag spenderade vi en bra stund i Samsungs gigantiska bås på IFA där de visade upp allt från vitvaror till mobiler och självklart ett gäng nya TV-apparater. Nya The Frame var dödsläcker och har aldrig tidigare sett så mycket ut som en tavla som den gör nu. De visade även upp en helt ny ljudlimpa som är både slimmad och fullpackad med smart teknik. Vi spanade även in Huaweis nya dator som onekligen påminner om en annan dator från ett fruktigt företag (inga namn nämnda).

 

4 gillningar

Kungligt intro. :slight_smile:

Vi var bara 2 dagar på mässan, i dag hade vi fri hopp-och-lek, så vi var några som valde att köa 2,5 timme för en kebab som tydligen ska vara Berlins bästa, och efter att ha ätit den så kan jag säga att det stämmer säkert.10 gillningar

Var fan är köttet? :joy::joy::joy:

1 gillning

Gemüse kebab betyder väl grönsakskebab.

1 gillning

Sånt vet jag ingenting om. Kebab betyder kött i min bok. :joy::joy:

2 gillningar

Det var kött så det räckte i den, men grönsaker också.

1 gillning