Allt och lite till med Powerstation go rugged with air compressor

Från sajten:
image

Kabelstartaren Powerstation go rugged with air compressor är en tre i ett enhet som heter duga.

Om vi ska skaffa oss en kabelstartare till bilen så är det här något av en schweizisk armekniv.

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor

Fronten av Powerstation där vi finner alla knappar och luckor för portar.

Designen

Designen är tråkig i jämförelse med ficklampan som vi också testat. Men den håller mer juice och Powerstation Go Rugged w / Air Compressor har en funktion som inte ficklampan har. Den har en inbyggd luftkompressor. Enheten är utformad som en stor powerbank, med en LED-list i ena kortändan, en kabel till luftkompressor längs med hela långsidan och två USB-A portar för ladda elektroniska enheter och slutligen en port för att starta bilbatteriet.

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor

Powerstation med kabelstartarna inkopplade

Vid första anblick är det här något som vi vill gömma i bagaget och bara ta fram i nödfall. Men efter ett tags användande så har den här pjäsen följt med lite överallt och den gör sig bra på golvet i baksätet av bilen, i lådan på lådcykeln och i botten på den lite större ryggsäcken. Den är lättnavigerad och de flesta funktionerna är självförklarande. Till det här batteriet får vi en påse där vi kan förvara alla tillbehör. Det är flertalet tillbehör så som extra nålar för pumpen, startkablar och 10W laddare. På påsen finns det även tryckta instruktioner för hur luftkompressorn fungerar och hur användning av startkablar går till.

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor

En tygpåse med instruktioner tryckta på utsidan.

Funktionen

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor

De två USB-A portarna göms bakom ett plastskydd.

Batteriet är på hela 55,5Wh (15 000 mAh) och det får anses som ordentligt i sammanhanget även om det finns batteri som är större. Varje USB-A port levererar 5V/2.4A (12 watt) och kabelstartaren har 12V/600A (7,2 kilowatt). Gränsen att ta med ett batteri på flyget är 99 wattimmar (Wh) så den här åker med utan problem.

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor LED

LED-listen på ena kortsidan fungerar bra för att lysa upp under motorhuven eller signalera med den röda SOS signalen.

LED-listen: med sitt vita sken får vi tillräckligt med ljus för att kunna arbeta under motorhuven eller bara lysa upp i mörkret. Genom att trycka ytterligare en gång ändras färgen till rött och och på tredje trycket ändras LED-listen till att blinka rött i S-O-S. Vi har inte fått användning för LED-listen i något akut läge än. Däremot så har vi testat den i mörker och den syns på bra avstånd för att kunna sättas upp som varningssignal vid olycka.

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor luftkompressor

Luftslangen dras ut från sidan av Powerstation och går att fästa en slang eller nipplar på.

Tryckluften: Även fast vi bara är inne i april månad när detta skrivs så har vi pumpat basketbollar, cyklar och pilatesbollar med den här som aldrig förr. Sommaren kommer bli en fröjd med powerstation. Barnens uppblåsbara enhörningar och deras mobiltelefoner kommer kunna fyllas med hjälp av den här. Genom knapparna på fronten av Powerstation kan vi ändra mellan enheterna KPA, PSI och BAR, sedan trycker vi in önskat tryck. Därefter pumpar Powerstation upp vald sak till önskat tryck. Powerstation låter som vilken tryckluftspump som helst så vi går gärna undan när vi pumpar upp barnens saker.

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor luftkompressor PSI

Displayen visar allt nödvändigt och knapparna på varje sida styr tryck, enhet och start/stopp

Bilstartaren: Kabelstartare används förhoppningsvis sällan och med lite tur aldrig. Så att inhandla en kabelstartare kan upplevas som onödigt. Men det bör ligga en uppsättning i bilen ändå. Problemet med kabelstartare är att det behövs en till bil i andra änden av kablarna. Med Powerstation Go Rugged kan vi vara trygga att vi klarar oss själva var vi än befinner oss. Det går att lägga Powerstation i bagaget och inte fundera mycket mer på det. Men då vi använder både batteriet och luftpumpen ser vi också till att batteriet är laddat inför avfärd. Vi haft Powerstation liggandes i baksätet inkopplat stora delar av tiden vilket gjort att det alltid varit fullt när det behövts. När vi väl ska använda kabelstartaren kopplar vi in de medföljande klämmorna, trycker in knappen för kabelstart och därefter gör Powerstation en koll för att se så att allt är rätt kopplat. Är det inte det får vi inte ut någon ström från den. Men väl rätt inkopplat blinkar kabelstartsknappen grönt för att sedan ge oss ström till bilbatteriet (12v)

Powerstation Go Rugged w / Air Compressor

En snygg bild på Powerstation Go Rugged w/ Air compressor

USB-A: För långa bilresor och utflykter med lådcykeln har Powerstation fungerat ypperligt. Med två portar ut blir i alla fall två barn glada av att få ström till telefonerna och är vi själva går det att koppla in både dator och telefon i PowerStation. Men visst hade vi önskat att PowerStation var utrustad med USB-C med USB-PD för extra kräm.

## RECENSION: MOPHIE POWERSTATION GO RUGGED W / AIR COMPRESSOR

FÖRDELAR

 • Luftkompressor.
 • Kabelstartare.
 • Bra design för att tas med överallt.

NACKDELAR

 • Något plastig.
 • Inga USB-C ut portar.

DETALJER

 • 55,5mWh internt batteri
 • Två USB-A-portar
 • Luftkompressor med universalmunstycke
 • Bärbar starthjälp för bil med startkablar
 • Mini startkablar
 • Bekväm bärväska
 • Extra munstycken och nipplar
 • 10W laddare med USB-C kabel, utbytbara kontakter för olika vägguttag
 • Pris: 1420 kr hos Prisjakt i skrivande stund

SAMMANFATTNING

Det här är powerbanken som har allt och lite till, två USB-A utgångar, en luftkompressor och kabelstartare till bilen (12v batteriet). Den här powerbanken med namn Powerstation Go Rugged w / Air Compressor är en underbar sak att ha med sig på alla bilresor, stranden och allmänt ha till hands. Allt från fotbollar till bildäck går att pumpa upp med den här. Allt navigeras enkelt från fronten på powerbanken där vi även finner en display som visar oss allt vi behöver veta.

BETYG: 4 / 5