Allt du vill veta om Hue Wall Switch Module

Från sajten:
image

Philips Hue Wall Switch presenterades för någon vecka sedan av Signify varefter frågor dök upp från alla håll och kanter om produkten.

Vi har samlat ihop det mesta du behöver veta kring Philips Hue Wall Switch och försöker reda ut eventuella frågetecken här.

Kan traditionella lampor styras via Philips Hue Wall Switch?

Nej, endast ljuskällor och armaturer som är parade med Hue Bridge kan styras och kontrolleras. Med andra ord så blir inte dumma lampor smarta.

Hur installeras Philips Hue Wall Switch?

Då Philips Hue alltid har släppt produkter som du installerar på egen hand så är denna produkt dock ett undantag enligt gällande regler i Sverige. Fasta installationer får ej göras eller förändras utan behörighet varför du bör kontakta en elektriker som kan installera den åt dig. Elektrikern installerar enligt följande:

 • Strömmen bryts och säkerställs att den är avstängd
 • Därefter skruvas strömbrytaren loss och tas bort från väggen
 • De två kablar som leder till strömbrytaren ansluts till den medföljande kopplingsklämman
 • Wall Switch-modulen ansluts därefter till strömbrytaren med två kablar
 • Kopplingsklämman ansluts till Wall Switch-modulen
 • Konfigurering sker sedan i Hue-appen

Philips Hue wall switch module - explanation

Behövs en neutralledare till Philips Hue Wall Switch?

Nej, det behövs ingen neutralledare till Wall Switch. Den får ström via ett knappcellsbatteri som sägs räcka i minst 5 år. Tack vare denna konstruktion har storleken på modulen kunnat minskas.

Hur stor är Philips Hue Wall Switch?

Enligt tillverkaren mäter Wall Switch 43,8 x 38 x 10,2 mm vilket innebär att storleken är riktigt liten jämför med andra inbyggnadsswitchar. Detta innebär också att den bör få plats i de flesta apparatdosor som finns i våra hem.

Hur många strömbrytare kan anslutas till Philips Hue Wall Switch modulen?

Modulen har två anslutningar vilket innebär att du antingen kan koppla in två separata strömbrytare som kan styras. Alternativt kan den användas till en kronbrytare som styr två olika belysningar. Givetvis går den att använda till enbart en ljuskälla också.

Vad händer om flera strömbrytare styr en ljuskälla?

Om det finns flera strömbrytare som styr en och samma taklampa (t ex i en hall) så behöver du en Philips Hue Wall Switch vid varje strömbrytare.

Kan jag använda Philips Hue Wall Switch till steglösa strömbrytare?

Ja, den kan även användas till steglösa strömbrytare där du inte bara kan växla mellan scener utan också dimma den belysningskälla som Wall Switch är kopplad till.

Hur sker konfigurationen i Philips Hue-appen?

Varje Wall Switch kan förprogrammerad för 3 olika scener. Detta innebär att du kan välja vilka ljuskällor som ska ingå så det är inte nödvändigt att bara den som modulen är ansluten till tänds eller släcks. De olika scenerna aktiveras genom att trycka på strömbrytaren till vald scen aktiveras.

Vad är maximalt antal Philips Hue Wall Switch som kan anslutas?

Normalt sett rekommenderar Philips Hue att 12 tillbehör kan anslutas till en Bridge som sägs ha plats för 62 hårdvarusensorer. Detta är dock en siffra som kan variera beroende på vilka tillbehör som används. T ex så använder en rörelsesensor tre platser för temperatur, ljusstyrka samt rörelse. En vanlig strömbrytare upptar normalt sett en hårdvarusensor och utöver detta finns det mjukvarusensorer och regler vilket innebär att detta kan variera från installation till installation. Används det enkla läget i Wall Switch för en scen återstår då 2 stycken platser. Totalt sett finns det 200 platser för regler.

Fungerar Philips Hue Wall Switch med Apple HomeKit?

Liksom andra tillbehör till Philips Hue som fungerar med, ibland, begränsad funktionalitet i Apple HomeKit är förhoppningen stor kring detta. Dock är produkten ännu inte kompatibel med HomeKit men det kan ändras innan lansering. Det kommer dock att krävas en Hue Bridge för detta som med övriga tillbehör. Kompatibilitet med Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings ser ut att vara på plats.

Är tidsstyrning möjlig med Philips Hue Wall Switch?

Nej, tidsstyrning är inte möjlig direkt i Hue-appen som det ser ut nu men detta kan komma att förändras via en programuppdatering.

Vad kommer Philips Hue Wall Switch att kosta?

Priset som presenteras är 389 kronor för en och 659 kronor för ett 2-pack. Philips Hue Wall Switch kommer till en början att säljas exklusivt av den egna webbshoppen. Planerad lansering är under våren, troligtvis i mars månad.

Är detta en produkt du som använder Philips Hue kommer att investera i?

Källa: HueBlog.de

3 gillningar

Jag är så pepp på dessa att jag inte vet vad jag skall ta vägen.

Nånn som provat dessa, bra?

Tänkte köpa in ett gäng, blir runt 10st. Sätter återfjädrande dubbelknappar framför alla så får man dimfunktion. Tänker att man kör dubbelknapp på alla även om lampknappen på väggen idag bara styr en taklampa. Kan ju ha den andra knappen till en fönsterlampa eller annan framtida Hue pryl.

Mailade killen bakom iConnectHue, appen som ger fler funktioner till Hue prylarna, om han tänker stödja wall switch. Återkommer om han svarar.

När man kör två knappar i en wall switch, den stöder ju det.

Funkar det med enkel kronknapp,

Eller behövs dubbeltrapp,

Har försökt leta runt utan att hitta nått. Tänkte såklart ta in elektriker men kan vara bra att ha lite koll själv.

Fick svar från iConnectHue att de kommer med en uppdatering denna månad som stöder Hue Wall Switch.

Kan rekommendera iConnectHue appen, ger fler funktioner till Hue hårdvaran. Använder den hemma för att kunna tända å släcka lampor i olika rum med en fjärr.

Beställt Wall Switch, vill Philips bara skicka dom så ska det labbas. =)

https://apps.apple.com/se/app/iconnecthue-for-philips-hue/id63934313

IConnectHue stöder nu WallSwitch

Ska bli spännande att prova! =)

Nyheterna för WallSwitch är,

THE HUE WALL SWITCH MODULE

Beginning now you can set up you Wall Switch Module with all of iConnectHue’s capabilities:

 • Multiple presses to switch e.g. between scenes
 • Switch by day and night
 • Switch depending on time frame
 • Switch by weekend (optional w/ weekend mode)

Since we wished the module to be capable to do more we taught it more:

 • You can set up up to 5 instead of 3 slots
 • You toggle on/off even if there is another alternation already set up (the group-on-state alternation currently must be set up last!)
 • In case of a rocker switch, you can decide by yourself whether to toggle off between steps or at end
 • Many functions can be set up even quicker by the wizard
 • It uses less resources when set up with iConnectHue

Sådär ja, en Hue Wall Switch fjärrkontroll förklädd till en lampknapp. Fjädern gör att lamporna går att dimma.

Äntligen slipper man eländet att någon stänger av lampan på gamla sättet genom att bryta strömmen, och så är det snyggare än Philips avlånga fjärr tycker jag.

3 gillningar

Jag förstår fortfarande inte varför man ska välja denna framför en vanlig puck från Shelly, Plejd osv. Här behövs alltså både en smart puck i väggen OCH smarta lampor? Uppsidan är ju iofs om man vill ha RGB-lampor i taket men vad är poängen annars? Genuint intresserad om något orkar förklara :slight_smile:

En sak som jag gillar med Philips Wall Switch är att man inte kopplar in 230V i dom, eller i strömbrytaren. Går på batteri som ska hålla 5år.

Snyggt! Är det något jag som lekman kan (får) koppla in?

Koppla strömbrytaren till Wall Switchen får du göra själv.
Däremot att sätta strömkablarna i väggen i konstantläge, att strömmen alltid är på är jag tveksam att du får göra själv.

1 gillning

En liten irriterande grej är att lamporna är sega att släcka om man vill ha alla funktioner…

Såhär, antagligen ställer man in strömbrytaren som en on/off med evt dimmfunktion. Så e allt lugnt.

De går även att ställa in med tre olika lägen, varje gång men tänder å släcker med strömbrytaren får man olika belysning, som läs, städ och mys. Vill man här släcka lampan måste man vänta en stund innan man trycker igen.
Himla opraktiskt att ha i ett rum där ett barn sover…

Skulle vara bra om det fanns ett släckläge så man kunde få två ljuslägen och sista var släck. Philips har detta läget till andra Hue knappar så det kanske kommer.

Går nog evt att lösa med iConnectHue fast då lämnar man Philips smidiga app.

Även Hue Smart Plug fungerar, om man lägger den i en zon i Philips appen.

Kan vara användbart i rum med vanliga lampor där man även vill kunna stämda/släcka dessa på väggen. Kör så i två rum hemma.

Funkar denna även med exempelvis Trådfri eller andra tillverkare som är tillagda i Hue hubben?