Alexa har fått tre nya AI skills

Från sajten:
image

Röstassistenten Alexa har fått sig en liten uppdatering i form av tre nya AI-skills som är fria att använda. Nu väntar vi bara på ett efterlängtat stöd för svenska också…

Amazon Alexa är röstassistenten som höll i stafettpinnen under många år men som av någon anledning inte vill lära sig svenska. Vilket är lite synd då den trots allt är ganska kompetent jämfört med sina konkurrenter. I samband med CES 2024 presenterades tre nya AI-skills som nu kan användas av röstassistenten.

  • Character.AI: Denna skill förvandlar din Alexa till en portal intill historia och genren fantasy. Ta ett snack med Einstein kring relativitetsteorin eller få livsstilstips från kända personligheter. Denna kan även användas för att planera resor.
  • Splash Music: Beskriv ditt humör eller föredragen genre varpå Alexa komponerar en speciell låt för dig. Det är en personlig musikupplevelse som visar lite av potentialen med AI i vardagslivet.
  • Volley Games: Denna skill erbjuder en lite AI-skruvad version av 20 frågor.

För att testa dessa så säger användaren exempelvis bara “Alexa, open Character.AI” och sedan fås ett par följdfrågor för att komma igång. Detta är ett tecken på att generativ AI nu kommer att implementeras mer i våra röstassistenter.

Källa: ZDnet