Alexa Energy Dashboard kollar din elförbrukning

Från sajten:
image

Amazon är på hugget när det gäller nya funktioner till Alexa. Nu släpps Alexa Energy Dashboard som visar dig hur mycket energi dina smarta prylar drar.

Funktionen som rullas ut i USA nu innebär att du i appen för Alexa kommer att ha en ny ikon för Alexa Energy Dashboard. Som namnet beskriver så handlar det om att du i appen kan se vad kompatibla enheter drar rent energimässigt. Här kommer du att kunna se eventuella energitjuvar och agera utifrån detta. Enligt Amazon ska detta fungera med produkter för smart belysning, smarta pluggar, väggkontakter, vattenbererdare, termostater, tv samt Echo högtalare.

Amazon Alexa Energy Dashboard App

På Amazon finns en lista över vilka enheter som är kompatibla. Bland de kompatibla produkterna finns varumärken som Philips Hue, Lifx, Sonoff, TP-Link Kasa, Honeywell med flera. Detta ligger i linje med det löfte Amazon gett om att vara koldioxidneutrala till 2040 via deras satsning, The Climate Pledge. I och med denna funktion får du som användare också mer insikt i vad olika produkter drar och kan på sikt kanske sänka ditt eget avtryck och hjälpa miljön.

Källa: Amazon