Alaska Airlines inför stöd för digitala bagagetaggar

Från sajten:
image

Spar tid och papper med digitala bagagetaggar. Denna idé tror Alaska Airlines på och inför stöd för smartare bagagetaggar som bygger på displayer med e-papper.

Amerikanska flygbolaget Alaska Airlines inför stöd för digitala bagagetaggar vilket ska spara såväl tid som papper. En win-win för såväl flygbolaget som passagerarna och de smartare bagagetaggarna ska även visa upp din flyginformation. Det rör sig om elektroniska bagagetaggar vilka består av en display med e-pappersteknik. Första flygplatsen att testa tekniken hos Alaska Airlines är San José Airport i Kalifornien där 2.500 bagagetaggar delas ut till de flitigaste flygresenärerna hos bolaget. Under nästa år ska det vara möjligt att köpa dessa via flygbolagets bonusprogram.

Enligt flygbolaget kommer den nya tekniken att minska tiden för flygpassagerarna samt en minska administration kring flygningarna. Allt ska kunna förberedas hemma med bagagetaggarna så att dessa inte behöver skrivas ut på flygplatsen och incheckning sker via en mobil app. Därefter lämnas bagaget på självbetjäningsdisken på flygplatsen vilket på sikt kan komma att minska kötiden med upp till 40 procent.

Företaget bakom de digitala bagagetaggarna är BagTag vars produkter redan används av en del flygbolag som Air Dolomiti, Austrian, China Southern, Lufthansa och Swiss. Programmering av bagagetaggarna sker via NFC där mobilen hålls intill taggen som då programmeras med den aktuella information. Bagagetaggen från BagTag använder inget batteri och behöver heller inte laddas.

Källa: The Verge

De kunde ha gjort lite efterforskning innan de tog bilden...

KL772 går inte längre

2 gillningar

Finns en liknande produkt: BagID 2!

Använder Apple Find My och drivs mha batteri. Full funktionalitet med norska bolagen Widerøe och FLYR, med fler på gång. 800-1000 SEK