Airtime Pro - ett par hörlurar i mängden

Från sajten:
Airtime Pro - ett par hörlurar i mängden | Teknikveckan


image

IFROGZ har lanserat ett par nya True Wireless-hörlurar som heter Airtime Pro där de helt klipper sladden och ger oss frihet till en rimlig prislapp.

True Wireless och laddning

De borde gjort fästet som gummiploppen fästs på lite längre

Airtime Pro är som sagt helt trådlösa och kommunicerar via Bluetooth 5.0 och de laddas i det medföljande fodralet. Fodralet har en gedigen tyngd och hörlurarna är enkla att ta ur och placera i fodralet. På framsidan ser vi fyra små LED-lampor som visar hur mycket batteri fodralet har kvar och när det är slut så laddas det upp via USB-C. Hörlurarna påminner om Apples AirPods fast med in-ear istället för snäckdesignen som Apple har. Att få in dem i öronen är enkelt men undertecknad hade önskat att de gick lite längre in i örongången då de har en tendens att börja glida ut vid träning. I kartongen får vi med tre olika storlekar på gummiploppar och för att byta dessa krävs en hel del tålamod. Det tog oss säkert fem minuters pill och kallsvett för att få på en annan storlek och här tycker vi att de borde ha tittat lite extra på konstruktionen och gjort det lättare genom att förlängt delen som gummiploppen ska fästas på.

Hörlurarna är IPX4-klassificerade vilket betyder att de är utmärkta att använda på det svettiga gympasset. Batteritiden ligger på ca fem timmar och sen kan du via fodralet få ut ytterligare 15 timmar då det klarar att ladda upp hörlurarna totalt tre gånger.

Ljudbilden är rätt neutral

När vi väl har laddat upp hörlurarna, fått på gummiplopparna och parat dem med vår telefon är det dags att lyssna lite. Airtime Pro gör oss inte imponerade av ljudet då hela ljudbilden känns platt och rätt tråkig. Vi saknar fylligheten och basen när vi pumpar lite ZZ-Top i hörlurarna. Att lyssna på podcasts är kristallklart och härligt men när det kommer till musik är vi inte lika imponerade. Att prata i hörlurarna fungerar bra och vi hör mottagaren tydligt men vi fick lite synpunkter på att vi lät som att vi var en bit ifrån telefonen. Detta beror förmodligen på att mikrofonerna inte placerades i själva pinnen som på AirPods utan uppe på själva hörluren.

Airtime Pro till vänster, AirPods till höger

Smarta touchfunktioner

Hörlurarna saknar helt fysiska knappar och förlitar sig istället helt på touch och denna bit har de faktiskt lyckats med väldigt bra. Genom att hålla fingret på högra hörluren så höjs volymen och genom att hålla på den vänstra så sänks det. Vi kan även trycka en gång för att pausa musiken och två gånger får att hoppa över eller gå tillbaka till en låt, trycker vi tre gånger så aktiveras röstassistenten. Hörlurarna har inga problem alls med att registrera våra fingrar och det känns genomtänkt och enkelt.

Är de värda sitt pris?

Så var det ju det här med priset och Airtime Pro kostar i skrivande stund mellan 699 kronor och 899 kronor. För det priset får man ett par smidiga hörlurar som gör jobbet på gymmet eller påväg till eller från jobbet. De parar snabbt med telefonen när de tas ut ur fodralet och touchen är välgjord och enkel att använda. Tyvärr så faller Airtime Pro på ljudet och det anser iallafall vi är en av de viktigaste egenskaperna hos just ett par hörlurar. Hade de lagt lite mer krut på ljudet och gett oss ett fylligare ljud som inte känns så platt så hade det här varit en utmärkt produkt.

Detaljer:

  • Totalt 20 timmars batteritid, fem timmar innan laddning krävs
  • Automatisk parning när hörlurarna tas upp ur fodralet
  • Bluetooth® 5.0
  • Touchkontroller på hörlurarna
  • IPX4-klassificerade, klarar svett och lättare regn
  • Fodralet laddas via USB-C
  • Pris mellan 699 – 899 kronor