AirThings presenterar View Plus med koll på luften

Från sajten:
image

Airthings som specialiserat sig på att mäta luftkvaliteten i våra hem presenterar View Plus. Världens bästa luftkvalitetsmätare sägs det.

Norska företaget Airthings presenterar idag sin nya luftkvalitetsmätare vid namn Airthings View Plus. Det rör sig om en wifiansluten, batteridriven (upp till 2 år) enhet som du enkelt kan flytta med dig runt i hemmet. Enheten har en display som visar upp aktuella värden samt LED-indikatorer som direkt visar kvaliteten på luften i hemmet.

AirThings View Plus

Samtidigt som de presenterar sin nya produkt berättar de också att enligt WHO (World Health Organization) så andas 9 av 10 människor in ohälsosam luft regelbundet. Det rör sig om allergener, föroreningar, rök från bränder, radon och luftburna virus som alla påverkar oss när vi andas in detta. Dålig luft kan bidra till astma, irriterande andningsvägar men även andra allvarliga sjukdomar. När vi nu dessutom arbetar mer hemifrån så är det viktigt att luften vi har i hemmet är så optimal den kan bli. Därför är det bra att kunna mäta hur det faktiskt ligger till i våra hem.

Airthings View plus mäter:

  • PM1, PM2.5
  • Radon
  • CO2
  • VOC
  • Temperatur
  • Lufttryck
  • Luftfuktighet

Via appen, som finns för iOS och Android, kan du få fram statistik och se hur de olika värdena ligger och eventuellt agera på detta om det behövs. Airthings View Plus är dessutom kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistent och IFTTT om du vill kunna trigga andra tjänster eller produkter via värdena som mäts.

Airthings View Plus kommer i två olika versioner, en för privatpersoner och en för användning i kommersiella fastigheter. Pris för konsumentversionen är 2999 kronor och den börjar skeppas i juni månad.

Källa: Pressrelease

2 gillningar

Den skulle man kanske ha, så man får några fler “saker” att ora sig för… :wink:

Är det någon som har några erfarenheter av AirThings , eller någon anna liknade radon mätare ? Blev lite sugen på den :slight_smile:

//Daniel