AirPods med USB-C-port ryktas visas upp på eventet i september

Från sajten:
image

Bloombergs Mark Gurman som för det mesta är rätt pricksäker med sina läckor har nu sagt att Apple kommer lansera AirPods med USB-C-uttag i samband med sitt event som går av stapeln inom kort.

Den 12 september kommer Apple ha sitt årliga iPhone-event och de förväntas visa upp iPhone 15-serien och även Apple Watch Series 9 samt, med lite tur en uppdaterad variant av deras Ultra-serie. En av nyheterna med de nya telefonerna kommer med största sannolikhet vara att de kommer utrustade med en USB-C-port istället för Lightning och för att matcha detta kommer Apple även släppa AirPods med USB-C-port så livet blir lite enklare för användarna. Exakt vilka AirPods som kommer lanseras med USB-C-port framgår inte men det mest logiska borde vara att samtliga modeller kommer med ett fodral som kan laddas via USB-C.

Om ryktena stämmer så kommer Lightning snart vara helt ute ur bilden och det är några få saker kvar med Lightning så som deras Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Trackpad, AirPods Max och EarPods.

Källa: Bloomberg

Förra ryktet var väl att bara AirPods Pro skulle få det nu?

Spännande vi får se om två veckor. Jag har fortfarande lighting till MagSafe Batterypack, AirPods, AppleTV fjärr, och iMac mus+tangentbord. Och pga det har jag massvis med lighting-kablar. Så jag ser snarare att hela detta byte är ett stort e-waste.

Jag har ett nästan verkligt behov av att byta ut mina AirPods Pro och avvaktar med detta tills jag vet vad som händer.

Blir det USB-C så byter jag troligen ganska snabbt

Jag har ju tappat en luren till mina nya AirPods Pro. Kommer vänta tills jag ser om det kommer med USB-C innan jag bestämmer väg. Kan definitivt vara redo att köpa helt nya med USB-C istället för en lur till Lightning.

Lurigt det där.

2 gillningar

Laddar alltid via MagSafe.

Jag har flyttat runt mina laddare i huset för att få en laddare som passar StandBy vid sängen. På köpet fick jag en liten Qi-platta för AirPods där. Det gör att laddningen av lurarna utöver på den plattan kommer minska radikalt. Men, när det krävs som mest, när man glömt att ladda dem, då är ju att kunna ladda dem med en sladd kanske är helt avgörande. Då ökar sannolikheten radikalt att man har med en sladd om det är samma sladd som till många andra prylar.

3 gillningar

Känns som ett ickeproblem att nuvarande Airpods Pro2 har lightningkontakt. Laddar mina till 99% av gångerna med AW laddaren, så sjukt smidigt. Det jag hade önskat var att iPhone 15 fick reversed wireless charging och att man kunde ladda både klocka och lurar via telefonen. Men den drömmen går bara i uppfyllelse i @pao Galaxy universum är jag rädd. :confused:

1 gillning

Har man inte tillgång till någon egen laddare är det ju mest sannolikt att man kan snubbla över en av USB-C-kabel för att nödladda. I synnerhet i en framtid där även iPhone kör USB-C. Håller med om att det hade varit väldigt bra om man hade kunnat ladda sina AirPods trådlöst från telefonens batteri, rätt uselt att iPhone inte har detta!

Gillar som dom flesta härinne idén att bara behöva en kabel till allt men verkligen inget problem med Lightning på varken telefonen eller lurarna. Vi har fortfarande lite grejer med Micro USB (framför allt min gamla Kindle) och det stör mig mer, speciellt eftersom den kontakten är så usel.

1 gillning

Jo, Micro-USB stör på riktigt. Lightning till USB-C är mer smidighet.

3 gillningar

Och flera andra än Galaxy.

1 gillning

Någon mer än Pixel och Galaxy nuförtiden?
Ännu en uppfinning vi fick från Huawei

Det är faktiskt underligt att Apple inte infört detta då de har så pass bra batteritid, varjefall i Pro Max. Samsung har ju haft detta sedan 2019 och Huawei var först 2018

1 gillning

Så ointressant. Se till och släpp AirPods Max 2 istället.

2 gillningar

Aldrig fattat grejen med dem. Man kan ju köpa ett par Sony eller nåt liknande för mindre än halva priset och få bättre ljud. Airpods Pro däremot är en sjukt trevlig produkt, pga smidigheten.

Det vet i sjutton om du kan få bättre ljud i Sony för halva priset??? Vilka då?

Det var ju fler än jag trodde

Kanske inte riktigt halva priset men billigare iallafall, exempelvis Sony WH-1000XM5