Airmail vill att användare ska betala för samma tjänst igen

Från sajten:
Airmail vill att användare ska betala för samma tjänst igen | Teknikveckan


image

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Utan förvarning har Airmail gjort om sin betalningsmodell till en prenumerationsbaserad tjänst. Om du vill kunna ha fler e-postkonton samt push-notifikationer så kostar det numera 2,99 dollar per månad eller 9,99 dollar per år.

Det som gör användare upprörda är dock att de redan har betalat en engångssumma på ca 50 kronor för appen och nu tvingas de betala för att fortsatt ha funktioner som de redan har betalat för. Funktionerna kommer tas bort från kunder som inte prenumererar om cirka fyra månader men flera rapporterar att push-notiser redan nu har slutat fungera.

Undertecknad använder enbart Airmail och detta känns som ett extremt fult och dumt drag från tillverkarna av appen. Vi som redan har betalat för appen och dess funktioner bör inte tvingas över på prenumerationsmodellen utan det borde enbart gälla nya kunder. Det kan dock bli ändring på detta då många anser att detta bryter mot Apples App Store-guidelines där det står:

”If you are changing your existing app to a subscription-based business model, you should not take away the primary functionality existing users have already paid for.”

Via MacRumors

Rekommenderar https://sparkmailapp.com/ i stället.

De har även släppt Airmail Zero for Gmail med samma affärsmodell.

Bedrövlig agerande!
Tycker uppriktigt att det här spiller över på Apple eftersom appen fått pris för sin design tidigare, och att appen finns i App store.
Hoppas innerligen att Apple markerar tydligt mot det här.
Är i full färd med att byta Airmail mot Spark istället.

Ska Apple agera? Tänk vilket liv det skulle bli om Apple styrde hur utvecklare tar betalt. Korkat resonemang

Apple skulle faktiskt kunna agera i just detta fall då det ligger lite i gränszonen om denna ändring bryter mot villkoren i App Store. Tittar man på reddit och twitter så verkar det vara flera som har anmält saken till Apple.

Troligt. Apple tjänar väl 30% på IAP. :smile:

Att folk anmäler betyder inte att dom har rätt

Blir intressant att se ifall som har brutit mot några guidelines

Det har jag inte påstått heller, men det kan däremot göra att Apple tar en närmare titt på just detta fall. Då det verkligen är på gränsen till att bryta mot deras guidelines.

Har sökt men har inte hittat vad som sägs i guidelines om detta.

Kolla i artikeln ovan så har du utdraget från det!