AI ska hjälpa åtalade med fortkörningsböter

Från sajten:
image

Nu kommer Artificiell intelligens (AI) att användas för första gången för att ge råd till en åtalad i domstol

Det här enligt en rapport från New Scientist. En juridisk AI-assistent, skapad av San Francisco start-up DoNotPay, kommer att instruera den tilltalade, som har anklagats för fortkörning, via en hörsnäcka under fallet. Exakt vem det är som kommer att använda tekniken för att försöka slingra sig ur lagens långa arm hållits hemliga av integritetsskäl.

Användning av AI i rättegångar är allt som oftast olaglig i de flesta länder, men DoNotPay påstår sig ha hittat en plats där företaget kan kringgå de här reglerna. För de som inte känner till DoNotPay är deras annars huvudsakliga område att artigt argumentera med kundtjänstpersonal på uppdrag av kunder. DoNotPay-grundaren Joshua Browder har dock nyligen lagt upp en video där han lyckats få en återbetalning för en banköverföringsavgift från Wells Fargo genom att skapa en AI deepfake-klon av sin egen röst och använda den för att ringa banken och artigt argumentera med kundtjänstpersonalen.

Robot Speeding in a cabriolet sunset

Browders är helt tydlig med att han tycker att advokat tar alldeles för mycket pengar för de kan det fina juridiska språket och Browders säger att han så småningom vill ersätta några advokater med AI. Det här ska då, enligt Browders, göra kampen mot en fortkörningsböter mycket billigare för den åtalade.

Allt handlar om språk, och det är vad advokater tar ut hundratals eller tusentals dollar i timmen för att göra, många advokater tar bara ut alldeles för mycket pengar för att kopiera och klistra in i dokument

Alla är dock inte övertygade om att detta kommer att ske inom kort. Neil Brown på den brittiska advokatbyrån decoded.legal sa: “Vi är ganska långt ifrån att kunna göra dessa saker på ett tillförlitligt sätt och bli av med advokater. Vi måste vara mycket försiktiga med att göra sådana påståenden. Men att fråga en advokat om en sådan sak är ungefär som att fråga en mäklare om bostadsmarknadens framtid.

Via: Futurism

Något för Reodor Fälgen och hans skapelse Il Tempo Gigante!

2 gillningar