AI-genererad ”Seinfeld”-serie avstängd från Twitch efter transfobiskt skämt

Från sajten:


Nothing, Forever som serien heter är avstängd från Twitch i minst fjorton dagar.

Nothing, Forever är resultatet av en AI som fått i uppdrag att göra en kopia på den kultförklarade serien Seinfeld. Precis som Seinfeld så hoppar Nothing, Forever mellan standup och scener från huvudrollen Larry Feinbergs liv. Men det blir en ganska surrealistisk upplevelse blandat med stela skämt och obekväm tystnad.

Under en av standup-scenerna ska Larry ha inlett med flera transfobiska uttalanden för att plötsligt avbryta ”skämtet” som att den förstod att den har gått över en gräns. Tilläggandes ”Men ingen skrattar så jag stoppar här. Tack för att ni kom ikväll. Vi ses nästa gång. Vart tog alla vägen?”.

Teamet som ligger bakom Nothing, Forever skyller på att de tvingats använda det sämre AI-verktyget Curie när OpenAIs GPT-3 Davinci började att krångla. De ber om ursäkt för det som skett och tänker börja använda fler verktyg för att se till att något liknande inte händer igen. Twitch har inte avslöjat att det är på grund av den scenen som kanalen stängdes ner men det skedde strax efter att den sändes.

Via: Engadget