Adobe presenterar Photoshop och Illustrator-appar för webben

Från sajten:
image

Adobe har meddelat att de kommer ta ett stort steg för samarbeten genom att ta Photoshop och Illustrator appar till webben.

Tanken är inte att vi ska göra komplexa redigeringar och arbetet i apparna utan istället handlar det om att de som samarbetar kring ett arbete ska kunna öppna och titta på arbetet från en webbläsare och kunna lämna kommentarer och återkoppling.

I dag är det möjligt att från Adobe Creative Cloud dela ditt arbete med andra. Men den andra parten behöver då ha datorklienten eller iPad appen. Men nu är tanken att det räcker med en webbläsare för att kunna titta och lämna återkoppling i form av kommentarer utan att de i sin tur behöver en app eller prenumeration på Adobe CC.

Ovanpå det här kommer det vara möjligt att göra enklare redigeringar utan att öppna apparna. Exempelvis kommer vi kunna göra mindre färgkorrigeringar och markeringar.

Adobe kommer även börja med Creative Cloud Spaces som tillåter arbetsgrupper att sammarbeta kring projekt i form av en whiteboard där det blir möjligt att visa bland annat dokument och bilder.

Det går redan nu att testa att använda Photoshop via webben. Det gör vi genom att ha den senaste appen av Photoshop och Illustrator apparna. Photoshop Creative Cloud går att slå på i Beta läge i Photoshop-appen. För Illustrator är det en private beta som går att ansöka om här.

Via: Engadget