Adobe bekämpar psykisk ohälsa med kreativitet

Från sajten:
image

Det är närmare en miljard människor som är diagnosticerade med psykiska sjukdomar världen över. Men det är mer än 75 procent av dem som inte får någon fortsatt hjälp. Adobe vill bidra med pengar och sprida kunskap genom sin enorma plattform.

Kreativitet och att skapa gör oss lyckligare, men att ta sig dit är inte alltid lätt när en inte mår toppen. Samtidigt som att det är bevisat lugnande och att stress och världen omkring oss inte känns lika tung när vi är i zonen av kreativitet och skapande.

Under World Mental Health Day bidrog Adobe Foundation med 3 miljoner dollar och inledde samarbeten med organisationer som jobbar med psykisk ohälsa, med viss inriktning på kreativitet men satsar också bredare. De vill skapa förståelse för att mental hälsa, välmående och kreativitet kan gå hand i hand. De vill ge den som behöver de rätta verktygen för att nå sin fulla potential och må bra.

Det handlar såklart inte om att den som är deprimerad skall få en prenumeration på Creative Cloud och hoppas på att de tar sig ur mörkret på egen hand. Utan främst handlar det om att de går in i samarbeten med stora organisationer som jobbar med psykisk ohälsa.

Några exempel är National Alliance on Mental Health som utför studier och har en satsning där de låter personer berätta sin egen historia genom video och bilder för att sprida budskapet. JED Foundation som jobbar med att se till att informationen och hjälpen finns tillgänglig i skolor. United Global Mental Health Action Network som har över 2000 medlemmar världen över för att skapa ett nätverk av människor som har förståelse och kan hjälpa. The Edit har utbildningen Sky där de lär ut kreativ historieberättande med fokus på psykiskt välmående. Tillsammans med andra organisationer som American Foundation for Suicide Prevention och Ad Counci.

Sammanfattningsvis så vill Adobe helt enkelt sprida förståelse för att det är ett stort problem och med fokus på kreativitet inom sitt community kunna sprida välmående hos kreatörer. De har en stor plattform och en stor plånbok de är villiga att dela med sig av för att hjälpa till. Det är ett fantastiskt fint intuitiv.

Via: Adobe.