Abode lanserar sin nya utomhuskamera

Från sajten:
image

Amerikanska företaget Abode (som numera ägs av italienska Nice, som även äger Fibaro) har nu lanserat sin nya utomhuskamera. Kameran presenterades vid CES tidigare i år.

Abode säljs än så länge inte i Sverige men lanserades i UK tidigare i år så det är inte omöjligt att deras produkter och larmlösningar letar sig hit på ett eller annat sätt. Nu har den tidigare presenterade utomhuskameran blivit redo för marknaden och de har fyllt den med smarta funktioner.

Fungerar även som dörrvideoklocka

En av de smarta funktionerna är att utomhuskamerna även fungerar som dörrvideoklocka. Dock med skillnaden att den inte har en fysisk knapp utan förlitar sig på den inbyggda ansiktsigenkänningen (släpps senare). Denna ska vid upptäckt av en människa skicka en pushnotis till din smartphone så du kan se och tala med personen framför. Samtidigt som någon upptäcks lyser en blå ring upp på kameran för att indikera att något detekterats. Undrar dock hur många flottiga tummar som lär tryckas mot linsen i tron att det ÄR en ringklocka? Fäste medföljer om man vill använda den som dörrvideoklocka.

Kameran ska inte behöva hubben från Abode för att fungera utan klarar sig på egen hand. Den är kompatibel med både Amazon Alexa och Google Assistent. Stöd för Apple HomeKit sägs släppas via en firmwareuppdatering. Enligt företaget har de skickat in kameran till Apple för certifiering. HomeKit Secure Video är planerat men troligtvis i ett senare skede.

Abode Outdoor Smart Camera specifikationer:

  • Ansiktsigenkänning
  • IR LED vid svagt ljus
  • Tvåvägskommunikation
  • PIR ljussensor
  • 152° synfält
  • 1920 x 1080 upplösning
  • IP65

Abode Outdoor Smart Camera börjar säljas inom kort och kostar $199.

Källa: Engadget

Hur många (som jag) har läst “Adobe”? Är Adobes jurister inte på Abode än?

3 gillningar

+1 på den :joy: