Aarke Kettle är en snygg och snabb vattenkokare

Från sajten:
image

Det svenska bolaget Aarke har gett sig in i en ny produktkategori och idag ska vi ta en närmare titt på deras nya vattenkokare Kettle.

Rostfritt stål när det är som bäst

Undertecknad har nog aldrig tidigare slagits av tanken att en vattenkokare kan vara riktigt snygg men detta ändrades när jag öppnade kartongen och fick se Aarkes nya vattenkokare Kettle. Vattenkokaren är tillverkad i rostfritt stål och har en sömlös design där inte en enda skarv är synlig. Nackdelen med rostfritt stål som är så polerat så man blir tårögd är att våra slabbiga fingrar lämnar fingeravtryck. Aarke skickar som tur med en liten putsduk som vi får använda oss av någon gång i veckan så kan du leva med att putsa lite så är det helt klart värt det.

Lite fingeravtryck blir det.

Håll stenkoll på temperaturen

Med Aarke Kettle får vi ställbar temperatur så vi kan välja om vi vill ha vatten som är 40, 75, 85, 95 eller 100 grader och den kommer även ihåg vårt senaste val så vi slipper välja temperatur varje gång. På foten av vattenkokaren så sitter det en LED-lampa vid varje ställbar temperatur och om vattnet blir svalare så kan vi direkt se vilken temperatur det faktiskt har. Ska vi vara ärliga så kokar undertecknad upp vatten extremt sällan men min fru dricker kopiösa mängder te varje dag så hon var högst delaktig i detta test. Enligt henne så är den betydligt snabbare på att koka upp vatten än hennes tidigare vattenkokare och tack vare den isolerade dubbelväggen i Kettle så är även ljudnivån betydligt lägre.

När vattnet har kommit upp till rätt temperatur så hörs även ett pip så man vet att den är klar. När det varma vattnet ska ned i muggen så gör den droppfria pipen ett bra jobb med att inte hälla ut skållhett vatten över hela diskbänken och locket är mjuköppnande så det inte skvätter kokande vatten.

Håll koll på temperaturen

En prislapp som är något hög

Det enda negativa vi kan komma på med Kettle är prislappen på 2 500 kronor vilket nog kan skrämma bort en del potentiella kunder. Att lägga runt 2 500 kronor på en vattenkokare kan nog vara svårt för många men vill man ha ett stilrent kök utan plastiga köksapparater så kan det absolut vara värt det. Kettle lanserades den 6 september och är tillgänglig hos utvalda återförsäljare samt på Aarkes hemsida.

Uppdatering 2023-09-18. Vi skrev tidigare som negativt att pipsignalen som ljuder när vattnet har nått önskad temperatur inte går att stänga av men det gick att göra genom att hålla in knappen på bottenplattan en längre stund.

Recension: Aarke Kettle

Fördelar

  • Riktigt snygg
  • Ställbar temperatur
  • Håller vattnet varmt långt efter vi kokat upp det
  • Snabb på att värma upp vatten

Nackdelar

  • Något hög prislapp
  • Rostfritt stål gör att fingeravtryck syns tydligt

Detaljer

• Temperaturkontroll (40°C – 100°C)

• Tyst vattenkokning

• Dubbla väggar håller värmen bättre

• Droppfri pip för perfekt upphällning

• Locket öppnar och stänger mjukt

• Volym: 1,2 liter

• Värmeisolerat handtag i rostfritt stål

Sammanfattning

Kettle är en vattenkokare som inte bara är vrålsnygg utan gör även ett bra jobb när det kommer till att koka upp vatten. Den ställbara temperaturen och att den även visar vilken temperatur vattnet har långt efter vi kokade upp det är en kul och användbar funktion som fler borde anamma. Att den är tystare än många andra vattenkokare jublar min fru över som ofta smyger upp på morgonen för att ta sig en kopp te och nu kan hon göra det utan att väcka barnen. Så är du ute efter en bra vattenkokare som inte är genomgående i trött plast som de flesta på marknaden så är Kettle helt klart värd att spana in. Det något höga priset tar Aarke igen på designen - något de gång på gång visar att de är riktigt duktiga på.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!

Galleri

1 gillning

Värt att nämna är kanske att den bara rymmer 1.2l. Ganska lite om man är en familj på 4 som vill ha te eller kaffe.

Jag var helt säker att jag hade med volymen men icke! Tack, har uppdaterat recensionen =)

Ser ut att vara fingeravtrycks känslig.

Den var inte helt enkel att hitta på deras hemsida. Tack för uppdateringen.

Håller med om att den är snygg som f-n.

1 gillning