80000 säkerhetskameror från Hikvision exponeras på nätet

Från sajten:
image

Ett säkerhetshål för kameror från Hikvision som upptäcktes förra åtgärdades via en fix. Dock är 80000 kameror fortfarande oskyddade och exponerade på nätet.

Kinesiska företaget Hikvision upptäckte förra året ett allvarligt säkerhetshål för sina uppkopplade IP-kameror. En säkerhetsfix för detta släpptes men fortfarande är 80000 kameror i mer än 100 länder fortsatt oskyddade. Enligt CVSS-skalan (Common Vulnerability Scoring System) är sårbarheten allvarlig, 9.8 av 10 vilket inte imponerar. De flesta av de oskyddade kamerorna finns i Kina, USA, Vietnam, Storbritannien och Ukraina.

Enligt uppgifter finns många av kamerorna i privata bostäder och kan användas för övervakning eller för DDOS-attacker via TCP-portarna 80 eller 443.

Källa: Computer Sweden

Skummade igenom det där förut.

Det är ett rent helvete att hålla saker som är uppkopplade mot nätet säkra. Läste något på IDG om VNC-servrar för några dagar sedan. Massa från Sverige som stod helt oskyddade!

Man kan söka på allt som är öppet på en sida på nätet. Skriver inte ut vilken dock. Men galet hur vissa håller säkerheten på viktiga prylar.

Jimmy Fallon Laughing GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon