8 udda funktioner som du kan använda Snapchat till

Från sajten:
image

Meddelandetjänsten Snapchat utökar som bekant sina möjligheter med jämna mellanrum. Nu har företaget listat åtta lite coolare saker som du kan använda appen till.

Snapchat kan användas till annat än bara skicka meddelanden och snaps till polarna. Företaget har listat åtta olika och lite udda saker som du kan fixa genom att använda appen.

1. Lär dig mer om vin

Vill du lära dig mer om en flaska vin och dess ursprung? Använd skanningsfunktionen i Snapchat genom att hålla din Snap-kamera över vinetiketten på flaskan och bygg ny kunskap.

2. Lös matematiska problem

Har du ett matteproblem framför dig? Rikta kameran mot det skriftliga talet och därpå levereras rätt svar.

3. Upptäck populära platser att resa till

Genom “Populära val” på Snap-kartan går det att upptäcka och utforska de barer, restauranger, klubbar och evenemang i ditt närområde. Det som syns på kartan är bland annat baserat på vad som är populärt i din vänkrets.

4. Hitta konserter

Hitta din nästa konsert genom att bläddra i Ticketmaster-katalogen på Snap-kartan.

5. Ta reda på vad låten heter

Återigen är det skanningsfunktion som används för att ta reda på mer information om en låt, en artist och mer om artistens musik. Tryck och håll var som helst på kameraskärmen – så känner appen igen låten.

6. Prova kläder från ditt favoritmärke

Snapchat-användare kan använda AR-linserna i appen för att prova populära produkter från sina favoritmärken. Det kan till exempel vara en väska från Prada Galleria, en Off White t-shirt från Farfetch eller ett klädesplagg från H&M – som alla finns via Dress Up-funktionen i appen.

7. Kombinera flera höjdpunkter till en längre snap

Med hjälp av Multi-Snap-funktionen på Snap-kameran kan du kombinera flera snaps till en snap.

8. Ta foton eller filma med båda kamerorna samtidigt

Med Dual Camera i Snapchat kan du fånga flera perspektiv om din mobil har flera kameror och ge dina vänner möjligheten att vara en del av stunden.

Har du någon favoritfunktion i Snapchat som hjälper dig i vardagen?

Källa: Pressmeddelande