7-elevens nya betaltjänst fick sig ingen bra start

Från sajten:
7-elevens nya betaltjänst fick sig ingen bra start | Teknikveckan


image

I Japan drog 7-eleven igång en ny betaltjänst som de kallar 7Pay. När en kund har registrerat ett konto och kopplat på sitt kontokort så kan de scanna varor i butiken med sin telefon och sedan även betala direkt via den.

Men efter knappt en vecka får nu tjänsten läggas på is. Detta då flertalet kunder har blivit av med pengar då bedragare har hittat ett kryphål i appen som de snabbt började använda sig av. De enda uppgifterna de behövde för att komma åt kundernas pengar var födelsedatum, e-post och telefonnummer. Efter att de hade fått den informationen kunde de göra en lösenordsåterställning till en annan e-postadress och börja handla för kundernas pengar. De kunder som registrerade sig och inte angav sitt personnummer sattes automatiskt som födda 2019-01-01 vilket gjorde det ännu enklare att komma åt vissa konton. Totalt ska det ha gjorts köp för 4,7 miljoner kronor.

Via The Verge

1 gillning

Men en bra idé annars! Hoppas dem får till det!

Fast här hos oss så betalar man ju med Apple Pay. Behövs ingen 7Pay.

Nej varför skulle detta vara en bra ide? Hur många betaltjänster ska man behöva ansluta sig till. ApplePay eller SamsungPay

Man scannar och betalar själv. As smidigt ju, slippa massa köer och skit.

Så brottom har jag inte. Teknik får inte gå till överdrift. Sen har vi här ett tydligt tecken att desto fler betaltjänster vi utnyttjar desto mer exponerad för säkerhetsrisker.

Just inne på en 7 eleven har man ibland jävligt bråttom, då e detta perfekt…

Exakt, just 7-eleven och liknande butiker brukar vara små och alltid ha långa köer. Smart system detta synd att det är så osäkert.

1 gillning

Eller hur!

1 gillning

Så bara för att 2st jättar har lanserat betaltjänster så får inga andra försöka ta en del av kakan?
Tycker du det är likadant med bankerna?max 2st,varför ska det finnas mer…i din värld borde ju inte apple pay få finnas då s-pay går betala med nästan överallt jämfört med apple pay

1 gillning

Nej alltså du missar att med detta scannar du i tel och betalar. Utan att stå i kö.

2 gillningar