434 miljoner enheter i Xiaomis IoT-nätverk

Från sajten:
image

Att det går bra för Xiaomi är ingen nyhet och att deras produkter dyker upp i allt fler smarta hem är heller ingen nyhet. Däremot att de har hela 434 miljoner anslutna IoT-enheter är en nyhet!

Kinesiska Xiaomi ångar på och klättrar på allt fler listor när det gäller antal sålda mobiler runt om i världen. I ett pressmeddelande framkommer också att de klättrar vidare på Fortune Global 500-listan och når nu plats 266 (upp 72 placeringar). Företaget gjorde sin debut på denna lista 2019, nio år efter att företaget grundades vilket är remarkabelt.

Xiaomi

I samma pressmeddelande framkommer också att företaget den 31 december 2021 hade hela 434 miljoner anslutna IoT-enheter i sitt nätverk. Denna siffra omfattar enbart produkter för det smarta hemmet och exkluderar alltså mobila enheter som använder operativsystemet MIUI, surfplattor och bärbara datorer.

Andelen globala och aktiva användare av MIUI nådde 509 miljoner vilket var en ökning med 28,4 % jämfört med 2020. Marknadsandelen under 2021 för mobiltelefoner uppsteg till 14,1 % vilket ger en tredjeplats.

Källa: Pressmeddelande

Ingen är gladare än CCP.

3 gillningar